Roland Vogt

ROLAND VOGT 

Jeg hedder Roland Vogt, jeg er født i 1976 i Bolbro, Odense. Mit judoliv startede i 1987, i Odense Judo Klub, som for daværende var ledet af Carl Henriksen. Min barndomstræner var Jens Ipsen.

Som træner for vores voksenhold, forsøger jeg på bedste pædagogiske vis, at formidle de judoprincipper som i sidste ende kan forme en judoka på bedste måde, uanset om han eller hun er konkurrencekæmper eller bare motionist. Jeg tror på at vi i Svendborg kan stimulere og forme alle breddeudøveres potentiale, med den struktur vores trænere arbejder sammen under.

Judo er en sport i evig udvikling og det er præcis med dét i mente, at jeg underviser. Jeg har ikke et facit, kun løsninger på at overholde de principper som skal til for at udføre et kast, en armlås eller lign. Folks kroppe er forskellige, og det tilgodeser judoen hvis træneren formår at lade udøveren arbejde individuelt.

Igennem mit judoliv har jeg prøvet rigtigt, rigtigt mange ting, som har formet til at blive den træner, som jeg er i dag. Min egen judo og mit syn på sporten tog fart da jeg i 1993 skiftede til Kodokan Odense, som havde en mere målrettet kompetitiv tilgang til træningen alt omkring judo. Det var dengang judotræningen ude i klubberne blev mere målrettet og struktureret og ikke kun handlede om at lave det som éns humør bød én når man mødte op.

Jeg var på landsholdet, Odenses hold kæmpede med om medaljer i Danmarksturneringen for hold, oma.

Vi bruger uddannede og erfarne trænere som kan skabe de pædagogiske og fysiologiske rammer, som er passende for målgruppen i alle vores hold.
Når træningen rigtigt er i gang bruger vi en del tid på at oplære nye medlemmer i faldteknik. Det skal sikre at du ikke kommer til skade eller slår dig når du laver judo. Vi deler holdet ind i ældre og yngre udøvere, så vi kan få den nødvendige og rette sparring med alders relevante trænings kammerater som er passende for målgruppen i alle vores hold.
Vores ældste medlem er 65 år gammel og startede til judo i 1969. De yngste er under 10 år og de mest kamp sultne jagter medaljer i ind- og udland, godt assisteret af vores meget kompetente trænere som er passende for målgruppen i alle vores hold.
Trænerstaben består af veluddannede folk som har mange, mange års erfaring med børnetræning, ungdomstræning og voksentræning på alle niveauer.
I Svendborg Judo Klub er du altid i trygge hænder.